VAN / TUŞBA - Alaköy Fatih İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Dilimizin zenginlikleri projesi mısra ezberleme yarışması yurdum şiiri.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi mart ayı kapsamında gerçekleştirdiğimiz “MESNEVİ’DEN HİKAYELER “ adlı çalışmamızın etkinlikleri yapılarak yapılan çalışmalar sergilenmiştir.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimizin doğal afetlerden olan deprem anında nasıl davranmalarını ve ne önlemler almalarını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.Tatbikatta "çök,kapan,tutun" "hayat üçgeni oluşturma" gibi uygulamalar gerçekleştirildi. Sonra da "Okul Tahliye Planı"doğrultusunda öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Son olarak toplanma alanlarında son bilgilendirme yapılarak tatbikat sona erdirildi.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri adı altında yapılan şubat ayı etkinliğimiz olan “Atasözleri ve Deyimleri Resimleştirmek “etkinliğini gerçekleştirmiş olup okulumuzda sergisi yapılmıştır .

Ara

‘‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’’ kapsamında okulumuz Türkçe öğretmenlerinin öğrencilerimizle yürüttüğü kasım ayı etkinliği olan SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI gerçekleştirildi. Okul komisyonu tarafından seçilerek dereceye giren çalışmalar Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün beden olarak aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Kas

OKULUMUZDA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 100. YIL SEVİNCİYLE TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMIYLA BİRLİKTE COŞKUYLA KUTLANDI. KUTLAMAMIZ; İSTİKLAL MARŞI VE 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU, OKUL BAHÇESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN OKUNAN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ ANLATAN YAZILAR, SÖYLENEN ŞARKILAR-ŞİİRLER, TÜM ÖĞRENCİLERİN DÜZENLEDİĞİ ATATÜRK ÇOCUKLARI ADLI GÖSTERİYLE BİRLİKTE TAMAMLANMIŞTIR.

Ekm

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" etkinlikleri kapsamında okulumuzda  Mevlid-i Nebi etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğrenciler eşliğinde pano hazrlandı. Veli ve öğretmenlerimizden gelen ikramlar öğrencilere dağıtıldı. Efendimiz'in aleme teşrifini ifade eden bu anlamlı gün, manevi bir değer olarak öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı.

Haz

DEĞERLER KULÜBÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN DEPREMZEDELER YARARINA YAPILACAK OLAN KERMESİMİZE KATILIMLARINIZ BİZLERİ ONURLANDIRACAKTIR.

Nis

Okulumuzda Ramazan ayı neşeyle karşılandı.Ramazan ayının manevi iklimi içimizi ısıtmaya yetti. Tövbelerin kabul olacağı bu ayda umuyoruz ki neşe, huzur ve mutluluk bizimle olsun. Teravih namazlarımızı camilerde, iftarlarımızı birlikte yapacağımız günleri hep birlikte geçirelim.... HAYIRLI RAMAZANLAR...

Ara

Okul duvarlarımızın canlandırılmasında emeği geçen, ASLI ELİTAŞ ve GÜLSEREN ARSLAN  başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve bizi destekleyen okul müdürümüz GÜLCAN NURSES'e  nezdinde okul idaremize teşekkürü borç biliriz.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ara

Okulumuzda Trafik Polisleri tarafından öğrencilerimize 'Trafik Eğitimi' verildi.

Ara

Öğrencilerimize kitap okuma sevgisi kazandırmak ve araştıran, sorgulayan bireyler yetiştirmek amacıyla hergün  bir ders saati tüm okulda kitap okuma saati uygulanmaktadır. Öğretmenlerimiz de öğrencilerimizle beraber kitap okumakta ve öğrencilerin okumasını teşvik etmektedir. Bu güzel uygulamaya istekle katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşkulu kutlandı.Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anılması,şehitlerimizin aziz hatıralarının yad edilmesiyle devam etti.

Yalnızca bir yönetim şekli değil,Türk milletinin yaşayış biçimi olan Cumhuriyet Ulu önder Atatürk tarafından Türk milletine hediye edilmiş en değerli mirastır.