VAN / TUŞBA - Alaköy Fatih İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerimiz koordinesinde yapılan Mevlid Kandili programı ile, Peygamber Efendimiz' in (S.A.V) doğumu kutlandı insanlığa ışık olan ve güzel ahlakın öncüsü peygamberimizin hayatından kesitlerin sunulduğu program ilgi ve coşkuyla izlendi. Şiir ve ilahiler söyleyen öğrencilerimiz öğretmenlerin emek ve çabalarını sergiledi.

Ekm

Birlik, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan Ahilik; Her yıl "Ahilik Haftası" olarak kutlanmaktadır. Ahilik Haftası okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bir program ile kutlandı.

Eyl

Fen bilimleri ders öğretmenimiz Ayhan TAN öğrencileri ile mevsimler konusunu deney yöntemi ile işlediler.

Nis

Okuyorum projesi kapsamında Alaköy Fatih İmam Hatip Ortaokulu olarak oluşturduğumuz grup ve kitap listemiz aşağıdaki gibidir.

Nis

Teknoloji ve Tasarım dersinin "Ergonomik bir ürün tasarlar, tasarladığı eşyayı ergonomi kriterlerine göre değerlendirir." kazanımı çerçevesinde 7/B sınıfı ergonomik tasarımlar ortaya çıkararak  ürünlerini form üzerinde anlattılar. Form üzerinde projenin amacı, projenin yöntemi ve projenin sonucu kısımlarına ek olarak ürünün taslak resmini çizerek ergonomi kriterlerine uygun olup olmadığını belirttiler.

7/B sınıfı ürünlerini tamamladıktan sonra okulumuzun sergi alanında ürünleri tüm okula sunarak okulun ilgi odağı olmayı başardı.

Nis

Din öğretimi genel müdürlüğü tarafından bu ay itibariyle başlanan okuyorum projesine bizde başladık.

Okuyorum Projesi çerçevesinde kurulan 10 takımla Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün verdiği destekle, oluşturduğumuz kitap listesi belirlenerek Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin kontrolünde ve diğer öğretmenlerimizin destekleriyle her ay öğrencilerimize bir kitap okutup belirlenen tarihlerde değerlendirme ve izleme toplantılarıyla değerlendirme yapılarak proje sürdürülecektir.

Nis

Cuma günü okulumuzda düzenlenen törenle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Remziye Korkmaz öncülüğünde Kuran'ı Kerim'e geçen öğrencilerimize Kuran okuma belgeleri takdim edildi. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Okulumuzun düzenlediği törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şiirlerle, kompozisyonlarla, savaş dönemine ait hikayelerle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ, GEÇİLEMEYECEK !"